3. President Cup - Sarajevo

Na sarajevskom igralištu po prekrasnom vremenu odigran je3. President Cupi posljednji turnir koji se boduje zaSberbank Masters 2015.

Izvanrednom igrom, a pogotovo drugog dana turnira, uvjerljivo je pobijedio Zoran Palameta- GK Hercegovina sa 144 udarca (74,70) i iza sebe ostavio drugoplasiranog, prošlogodišnjeg pobjednikaSamira Smajića(149 udaraca) i trećeplasiranogJasmina Selmanagićakoji je odigrao 153 udarca u 2 dana igre.

Prvog dana igre Midhat Kulo je igrao fantastično odigravši 70 udaraca i bio na vodećoj poziciji ispred Samira Smajića(72),Amara Arslanagića(74) iZorana Palamete(74).

Međutim, Kulo nije izdržao pritisak prvog flighta i drugog dana je odigrao 88 udaraca što ga je odvelo daleko od najboljih.

Da spomenemo da je Midhat Kulo odigrao prvog dana5 birdy-a, što je za veliku pohvalu.

 

Kod dama nije bilo nikakvog iznenađenja, Lamija Čehajić je osvojila prvo mjesto.  Zanimljivo je kod Lamije da je i prošle godine odigrala 149 udaraca u dva dana igre, tako da je ove godine ponovila isti rezultat. Drugog dana igre na 3. President Cup-u, Lamija je odigrala odličnih +4, odnosno 70 udaraca.

Kod dama drugo mjesto osvojila je Anita Selmanagić sa 182 udarca dok je treće mjesto osvojila Edina Sudžuka sa 215 udaraca.

Nagrade najboljima uručio je podpredsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine Asim Omanić.

Golf Savez Bosne i Hercegovine će objaviti igrače koji su se plasirali za Sberbank Masters 2015 godine.

Sve čestitke najboljima.

150913 223216 zoka1

REZULTATI

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje