GK Posušje 1 u vodstvu nakon 2 kola

Na igralištu Topala u Posušju odigrana su dva kola Lige Bosne i Hercegovine u golfu. Učestvovalo je rekordnih 11 ekipa, odnosno 40 igrača iz Sarajeva, Posušja, Mostara i Zavidovića.

Po lijepom vremenu najviše znanja pokazali su domaći gofleri i to ekipa Posušja 1 u sastavu: Robert Mandurić, Tiho Parlov, Ivan Lončar i Mario Perić.

U prvom kolu su odigrali 129 udaraca dok su u drugom kolu odigrali 132 udarca, što im ukupno donosi 261 udarac. Zanimljivo je da je Robert Mandurić odigrao drugi dan, nulu terena odnosno, 60 udaraca.

Na drugom mjestu su prošlogodišnji pobjednici ekipa Sarajeva 1 u sastavu: Samir Smajić, Goran Radonjić, Nedim Ćehajić i Ognjen Baroš. Poslije dva kola ukupno su odigrali 278 udaraca.

Trećeplasirana je ekipa Posušja 3 u sastavu: Mario Mandurić, Ivan Ivanković, Nevenko Ćuk i Frano Marinčić. Odigrali su 282 udarca.

Slijedi ekipa Hercegovine sa 284 udarca pa ekipa Sarajeva 4 sa 289 udaraca, Krivaja iz Zavidovića  sa 300 udaraca, itd.

Domaći igrači iskoristili su u potpunosti prednost terena, ali ostaje da vidimo da li će prednost od 17 udaraca biti dovoljna za osvajanje Lige BiH.Prošle godine je ekipa Posušja odigrala 278 udaraca pa ovogodišnji rezultat možemo smatrati odličnim, a i prednost im je bila u odnosu na pobjednike Lige „samo“ osam udaraca.Ove godine Liga se igra i u Zavidovićima, a favoriti nisu nikada igrali na tom terenu, što će donijeti nove neizvjesnosti u Ligi BiH.

Pored rezultata, druženja ekipa nije nedostajalo kada se golferi susretnu na bilo kojem terenu.

Čestitke ekipi GK Posušje 1 na rezultatu a i Golf Savezu BiH na organizaciji ove Lige.

Slijedeća dva kola su po rasporedu 6. i 7.05. na golf terenu Tajan kod Zavidovića.

 

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje