Željko Kovač pobjednik “Hercegovina Open-a”

hercegovina open

U Posušju na igralištu Topala odigran je prvi turnir iz serije golf turnira“Tjedan golfa u Posušju”.

Tradicionalno, prvi turnir je “Hercegovina Open”, koji se jedino 2013 godine igrao kao “New York Open”, a te 2013 godine pobjedio je Ante Kolobarić sa  31 brutto poenom. U 2014 godini nastavila se tradicija i pobjednik golf turnira “Hercegovina Open” bio je Žarko Romić sa također 31 brutto poenom.

Ove 2015 godine po malo kišovitom vremenu najbolji je bio Željko Kovač, koji je odigrao 30 brutto poena isto kao i mladi splićanin Marko Galić. Pobjednik Željko Kovač je odigrao odlično Topalu, što mu je donijelo smanjenje HCP-a za čitava 3,2 poena.

Na trećem mjestu završio je Zoran Palameta sa 29 poena.

Najbolji u nettu bio je Ivan Lončar sa 48 netto poena i “sletio” sa HCP-om za čitavih 6 poena na čemu posebno čestitamo.

Od evidencije turnira u BiH koja se zvanično vodi od sredine 2010 godine, da je 2012 pobjednik ovog turnira bio Robert Mandurić, a 2011 na “Hercegovina Openu”  pobjedio je Dejan Šaran. Te 2011 godine turnir se igrao 2 dana.

Znači da 5 godina koliko je turnir Hercegovina Open u našoj evidenciji, ovaj turnir niko nije osvojio 2 puta.

Nažalost, ove godine su nedostajala 3 šampiona: Ante Kolobarić, Dejan Šaran (postao član PGA) i Robert Mandurić.

Ove godine je učestvovalo 18 igrača. Nagrade je uručio predsjednik GK Posušje Veljko Lončar, koji se zahvalio svim učesnicima i pozvao ih da sutra igraju slijedeći turnir koji je u sklopu Tjedna golfa u Posušju.

Slijedeći turnir na Topali je Posušje Cup i nadamo se da će vrijeme biti bez grmljavine koja je pratila “Hercegovina Open”.

Čestitke svim osvajačima pehara.

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje

Partneri, sponzori, donatori i prijatelji GK Posušje